lauantai 23. tammikuuta 2021

Mitä on taide omanäkemys

 Mitä on taide  

Taide on monia asioita ympärillämme ja me kaikki koemme taiteen eri lailla. 

Yleisin taiteen ymmärrämme heti taidemaalauksena ja esiin nousevat kuuluisat taiteilijat historiasta. Taide on kuitenkin paljon laajempi alue kuin vain taidemaalarit ja piirtäjät ja heidän elämäntyönsä. Luovuus heidänkin töissään tulee alkuperäiseltä ylilyömättömältä taiteen luojalta äiti luonnolta, joka näyttää meille kaikki värit mitä voimme kuvitella jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä 

Taiteeseen myös kuuluu muotoilu kalusteissa ja rakennusten ulko- ja sisäkuoressa. Kuuluisat rakennukset ja rakennelmat voi siis luetella taiteeseen mihin luettelemme patsas veistokset. 

Musiikki on taiteen muoto, joka miellyttää nyt muutakin aistia kuin vain näköä. Kuulemme usein ulos astuessamme melua kuten myös sisällä, joka ei aina miellytä, joten usein laitamme kuulokkeet korvillemme ja annamme popin saattaa päivää. Musiikki on taiteen laji joka rytmillään, ja äänillä saavat meissä heräämään monenmoisia tunteita. 

Taidetta on hankalaa tiivistää oikean kokoisiin kansiin tai kehyksiin sillä taiteen ala on niin laaja, että siitä voisi keskustella monia tunteja monina päivinä ja monina vuosina ja monien elämien aikana sillä taide on koko ajan kasvava alue. Voimme siis vain myös kuvitella, että koko universumi ja maailma, jossa elämme, on yksi suuri teos, joka jokaisella hetkellä olemme suden veto kankaalla, joka jatkuvasti muuttuu ja joka ei koskaan ei pysy samana vaan vanhan päälle, jota emme voi muistaa syntyy uutta ja kuinka tulevat sukupolvet jatkavat maailmansa maalaamista siitä mihin olemme me jo jääneet historiaan ja tarinaan, joka jonain päivänä löytyy aina kun katsomme menneeseen. 

Taiteen arvon suurin tekijä on aika.

2 kommenttia:

  1. Kiitos pohdinnastasi Oskari. Näinhän se on, taiteen määritelmää ei ole helppo tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos pohdinnastasi Oskari. Näinhän se on, taiteen määritelmää ei ole helppo tehdä.

    VastaaPoista

Suomalaiset taiteilijat